Mällby Lantgård
Start Om oss Produkter Kontakta oss
Välkomna till Mällby Lantgård
 

 

 

 

 

Hos oss på Mällby Lantgård bedrivs äggproduktion, sparris- och grönsaksodling i ekologiska produktionsformer, där hönsen är en viktig del av växtföljden. Mällby Lantgård ligger i Hjälteby och är ett litet familjejordbruk som drivs av familjen Karlsson. Vi jobbar med växelbruk, dvs när gårdens höns betat färdigt i hagen sår vi grönsaker och tar därmed vara på deras gödsel. När grönsakerna skördats sår vi nytt bete till hönsen.

 

Här finns även ett litet gårdsbageri. "När det visade sig att barnen var glutenintoleranta och det inte fanns så många glutenfria produkter att få tag på började jag experimentera själv. Jag tänkte att det måste finnas fler som har samma behov och då började jag med att ta fram skorpor". Titta under webshopen så ser du våra produkter.

 
 

 

 

På Mällby Lantgård bor hönsen i flera små hus. De har möjlighet att gå ute året om. I varje hus bor det tre tuppar. Hönsen äter vegetabiliskt foder och betar cikoria, kummin, vitklöver, gräs och annat. De rensar också ogräs i sparrislandet och gödslar medan de betar. Vi jobbar med växelbruk, dvs när hönsen betat färdigt i hagen sår vi grönsaker och tar därmed vara på deras gödsel. När grönsakerna skördats sår vi nytt bete till hönsen.

 

I gårdsbageriet bakar vi skorpor, maränger, muffins och annat. Huvudsakligen använder vi oss av bovete. Bakverken är naturligt fria från gluten, mjölk,soja.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mällby lantgård Maria Karlsson Vallahedsvägen 56 471 72 Hjälteby,Tjörn Mobil 0706-28 87 78 mallbyeko@hotmail.com • www.tjornodlat.se